Vorige pagina

Schouder anatomie

Naar boven
Afspraak maken
Reviews
Vergoeding
Orthopeden
De kliniek

Schouder anatomie

Gewricht

Het schoudergewricht bestaat uit 3 botten:

  • De bovenarm (de kop van de schouder).
  • Het schouderblad (de kom van de schouder).
  • Het sleutelbeen (dit vormt vormt een gewricht met het schouderblad, maar heeft geen directe relatie met de schouder kop of kom).

De kop van de schouder is een relatief grote bol ten opzichte van de kom. Daarom heeft de schouder een zeer sterke spier-peesmanchet (de zogenaamde rotator-cuff) om te zorgen dat de schouder stabiel blijft. De kop en de kom van de schouder worden bedekt met een laag kraakbeen. De schouderkom heeft een soort extra stootkussen rondom de rand van de kom, het labrum. Deze ‘schouder-meniscus’ bestaat uit een soort rubberachtig kraakbeen en zorgt voor extra stabiliteit van het gewricht.

Kapsel

Om het schoudergewricht ligt een kapsel, een sterke laag die ook wat stabiliteit geeft aan het gewricht. Daaromheen ligt de sterke spier- en peesmanchet. Deze zorgt ervoor dat de schouder een zeer ruime beweeglijkheid heeft, zonder dat deze uit de kom schiet. Tussen de spiermanchet en het schouderblad bevindt zich een belangrijke slijmbeurs. Deze kan, indien er een ontsteking ontstaat, oorzaak zijn van veel pijnklachten.

Daarnaast bevindt zich een aantal ligamenten (sterke banden) tussen bovenarm en schouderkom. Ook deze zorgen voor stabiliteit van het schoudergewricht. In de buurt van het schoudergewricht lopen voor de arm belangrijke bloedvaten en zenuwen.

Afspraak maken

U wilt een afspraak maken bij Orthopedium. Via onderstaand formulier kunt u uw gegevens invullen. Wanneer het formulier in goede orde door ons is ontvangen, nemen wij binnen 1 werkdag contact met u op om een afspraak met u te maken. Voor een goede afhandeling van uw aanvraag, dient u alle velden zo volledig mogelijk in te vullen.

Aanhef *
Voorletter(s) *
Achternaam *
In dit veld kunt u uw tussenvoegsel ook plaatsen
Meisjesnaam
Geboortedatum *
Uw telefoonnnummer *
E-mailadres *
Gewricht *
 

Verhalen van patiënten

Inge Hondebrink van Paassen

Ik train weer volop na een voorste kruisband reconstructie

Inge Hondebrink van Paassen

Ik kan weer voluit schaatsen door mijn nieuwe knie.

Inge Hondebrink van Paassen

Mevrouw Lien ten Bokkel Huinink (94 jaar) loopt weer als een kievit

Inge Hondebrink van Paassen

Bij Orthopedium kreeg ik al snel een duidelijk verhaal.

Inge Hondebrink van Paassen

Onze zoon hoeft onze koffers niet meer te sjouwen

Bekijk alle reviews van Orthopedium

Lees meer over onze kliniek

Hier vindt u een grote selectie uitspraken van onze patiënten.

Wordt uw behandeling vergoed?

Vergoeding Zorgverzekeraars

Alle behandelingen die wij uitvoeren vallen onder de verzekerde zorg en worden 100% vergoed met aftrek van uw eigen risico. Orthopedium heeft in 2018 weer met alle verzekeraars een overeenkomst. Klik hier voor een overzicht van alle zorgverzekeraars en de contracten met Orthopedium voor 2018.

Heeft u vragen over uw vergoeding?

U kunt ons bereiken onder telefoonnummer 088 - 0088 444 of via e-mail info@orthopedium.nl.

Meer over vergoedingen

Orthopedisch specialisten voor uw schouder

Deskundig en professioneel

De orthopeden van Kliniek Orthopedium behoren tot de top van hun vakgebied. Iedere orthopeed heeft jarenlange ervaring en een specialisatie gericht op knie, heup of schouder.

Zij passen de nieuwste behandeltechnieken toe bij een Meniscus en werken in moderne operatiekamers aan uw herstel. Door de persoonlijke aanpak bent u verzekerd van de beste deskundige hulp voor uw Meniscus.

De kliniek

Welkom bij Kliniek Orthopedium

Kliniek Orthopedium is een orthopedische kliniek in Delft. Onze orthopeden zijn gespecialiseerd in het behandelen van alle soorten knie-, heup- en schouderaandoeningen. Iedereen die binnen ons specialisatiegebied valt, en een operatie of behandeling nodig heeft, is welkom bij Kliniek Orthopedium.

In goede handen

De orthopeden van Kliniek Orthopedium behoren tot de top van hun vakgebied. De up-to-date kennis, een persoonlijke aanpak en de passie voor ons vak maakt dat u bij ons team in goede handen bent. Iedere orthopeed heeft ervaring en is gespecialiseerd in zijn eigen vakgebied.

Kwaliteit

Juist die specialisatie bevordert de kwaliteit van uw behandeling. De operaties en behandelingen vinden plaats volgens de nieuwste behandelmethoden en worden uitgevoerd in moderne operatiekamers, in het ziekenhuis of bij ons in de kliniek.

Een geruststellende gedachte

De Nationale Zorg Jaarprijs heeft Kliniek Orthopedium uitgeroepen tot Topkliniek van Nederland. De kwaliteit van de specialistische orthopedische zorg en de positieve patiëntenwaardering waren voor de jury redenen om Orthopedium tot winnaar te kiezen. Deze publieksprijs is ook een enorme waardering van onze patiënten. Hiermee geven zij aan zich te herkennen in datgene waar Orthopedium voor staat: kwaliteit leveren met veel aandacht voor persoonlijke zorg.

Volledig vergoed

Alle behandelingen die wij uitvoeren vallen onder de verzekerde zorg en worden daardoor vergoed. U kunt telefonisch of per e-mail bij ons navragen of Orthopedium een overeenkomst heeft met uw zorgverzekeraar. Zie ook het vergoedingsoverzicht.

Wanneer het u schikt

Als u zich laat behandelen of opereren bij Orthopedium, dan maken wij in overleg met u een afspraak. Daarbij heeft onze kliniek geen lange wachttijden: vaak kunt u snel bij ons terecht.

Wachtkamer bij Orthopedium
Wachtkamer bij Orthopedium
Wachtkamer Orthopedium in Delft
Hoofdingang Orthopedium