Vorige pagina

Instabiele knieschijf

InleidingArrow downArrow up

Uitleg behandeling

De knieschijf bevindt zich aan de voorzijde van de knie en is van belang voor het kunnen strekken en buigen van de knie. De knieschijf is verbonden met een sterke pees aan het onderbeen; aan de bovenkant zit de schijf vast aan een  4- koppige spier. Deze spier trekt de knieschijf over het bovenbeen, waardoor de knie zich strekt. Deze beweging lijkt eigenlijk het meest op een hefboom doordat de knie schijf in het gewricht met het bovenbeen op en neer schuift. De v-vormige schijf loopt in een gootje van het bovenbeen en vormt daar het knieschijf gewricht: Patella femoraal gewricht (=schijf-bovenbeen).

Instabiele knieschijf

Als de knieschijf niet goed "spoort" over het gootje, kunnen er klachten ontstaan. De knieschijf kan neigen uit de goot te ontsporen, of zelfs daadwerkelijk uit de kom schieten. Dit kan diverse oorzaken hebben, bijvoorbeeld als het gootje in het bovenbeen en/of de knieschijf niet optimaal zijn aangelegd, of als door ten gevolge van een ongeval  het kapsel de schijf niet goed meer op zijn plaats houdt. Het eventuele herstel van deze missporing wordt  naar aanleiding van de oorzaak bepaald.

BehandelingArrow downArrow up

Het stabiliseren van de knieschijf kan op vele verschillende manieren. Bij een onbalans zal de knieschijf  in bijna alle gevallen de neiging hebben om naar de buitenkant te ontsporen. Soms is het voldoende om  het kapsel aan de buitenkant te verruimen of aan de binnen zijde te reven. Dit kan ondersteund worden door een peesplastiek, waarbij een hamstringpees wordt getransplanteerd om de knieschijf verder naar binnen te trekken. Indien het "sporingsprobleem" meer zijn oorzaak vindt in de plaats van de aanhechting van de knieschijf, dan wordt deze aanhechting, met een stukje bot, verplaatst en op de optimale plaats weer gefixeerd.

Instabiele knieschijf

Om deze behandeling te kunnen uitvoeren, wordt een wond gemaakt over de knie. De plaats van deze wond hangt af van het soort ingreep dat plaatsvindt, maar zal meestal midden over de knie verlopen.

Afhankelijk van de soort operatie is dagopname of een korte opname in het ziekenhuis geïndiceerd.

VoorbereidingArrow downArrow up

Voordat u de operatie ondergaat, vinden een aantal voorbereidingen plaats:

 • U bezoekt de POS-medewerker, orthopedisch consulente en/of anesthesioloog. Deze bepaalt of u de operatie van een knieschijf stabilisatie kunt ondergaan en geeft u uitleg  over de verschillende vormen van verdoving en pijnbestrijding, zowel tijdens als na de ingreep. Meer informatie over anesthesie leest u hier. 
 • Help mee aan uw veilige behandeling bij Orthopedium, lees de Orthopedium Patientveiligheidskaart of de printversievoor alle informatie hoe u hieraan zelf kunt bijdragen.
 • De operatiedag wordt in principe ingepland. Een knieschijf stabiliserende operatie vindt meestal plaats met een kortdurende opname (1 nacht) en soms in dagbehandeling, wat betekent dat u weer naar huis kunt op de dag dat u behandeld bent.
 • Meestal wordt na de operatie een brace aangelegd, voor de duur van ongeveer 6 weken.  Uw orthopeed bepaalt de nabehandeling die voor uw knie optimaal is, en zal dit met u bespreken. Bij een brace (na de behandeling) kan het noodzakelijk zijn dat er bloedverdunnende middelen worden gegeven.
 • Het is verstandig om krukken van tevoren in huis te halen, die u op de dag van de operatie meeneemt naar de kliniek. Dit kunt u onder andere regelen via de thuiszorgwinkel. Zie voor meer informatie ook de website van Thuiszorg Winkel.
 • Na een stabilisatie van de knieschijf is het altijd nodig om een periode krukken te gebruiken. Mochten de krukken nog niet zijn afgesteld voor uw lengte, laat dit dan doen in onze kliniek.
 • Denkt u dat u het thuis niet (zonder hulp) gaat redden, bespreek dit dan met de orthopedisch consulente van Orthopedium. Zij geeft uw hulpvraag door aan de transferverpleegkundige in het Vlietland Ziekenhuis. Huishoudelijke hulp/zorg kunt u aanvragen bij het WMO loket in uw gemeente. Dit geldt alleen als u geopereerd wordt in het Vlietland Ziekenhuis. 

OpnameArrow downArrow up

Op de dag van opname draagt u gemakkelijk zittende kleding en schoeisel. Persoonlijke spullen zoals medicijnen, kleding en toiletartikelen neemt u mee, evenals uw krukken. Laat waardevolle spullen zoveel mogelijk thuis.

Instabiele knieschijf

De operatiedag verloopt als volgt:

 • U verschijnt nuchter op de afgesproken tijd in het Orthopedium Delft of in het Vlietland Ziekenhuis.
 • Na voorbereiding door de anesthesioloog vindt  de operatie plaats in de operatiekamer.
 • Na de ingreep komt u rustig bij van de verdoving in de uitslaapkamer.
 • Om uw been zit of komt een brace.
 • De fysiotherapeut komt u uitleggen hoe u mag lopen, of krukken noodzakelijk zijn en welke oefeningen u thuis moet doen.

Op het moment dat u voldoende bent opgeknapt na de operatie en de orthopeed en anesthesist akkoord zijn met uw ontslag, mag u huiswaarts gaan met uw begeleider. U mag na de ingreep niet zelf naar huis rijden.

HerstelArrow downArrow up

Het herstel van de knieschijf stabilisatie duur 6 tot 12 weken. Houd rekening met een traject van circa 6 maanden waarin u oefeningen uitvoert om tot volledig herstel te komen. 

Herstel na een knieschijf stabilisatie

De herstelperiode verloopt in grote lijnen als volgt:

 • De knie zal de eerste tijd dik en gevoelig zijn. Vooral de eerste dagen zorgt de pijn en zwelling voor ongemak.
 • Als het gips of de brace worden verwijderd zijn de spieren van het been erg geslonken. Door te oefenen moet u de spiermassa weer opbouwen.
 • U loopt met twee krukken. Na ongeveer twee weken kunt u het been weer normaal met uw gewicht belasten, weliswaar in een brace.
 • Autorijden is toegestaan op het moment dat u geen krukken meer nodig heeft en u een normaal looppatroon heeft. U mag buiten fietsen als u zelfstandig zonder krukken loopt, u uw knie voldoende kunt buigen en u op één been in balans kunt staan. Sportactiviteiten kunnen worden hervat in overleg met uw orthopeed en/of fysiotherapeut.

Het herstel vindt plaats onder begeleiding van de fysiotherapeut. Deze zal ook het hervatten van sporten coördineren. Het lange oefentraject zorgt er voor dat de functie van de knie en de balans van de knieschijf goed herstellen.

VerwachtingenArrow downArrow up

U mag verwachten dat de knieschijf weer goed spoort na een knieschijf stabilisatie. Wel moet u zich realiseren dat het een lang en intensief traject is waarin ook veel van uzelf wordt verwacht in de vorm van veel oefenen. Na de eerste pijnlijke periode wordt de knie in de meeste gevallen pijnvrij en stabiel. Echter een knie waarin forse kraakbeenschade wordt gevonden, zal mogelijk niet geheel pijnvrij worden en/of blijven.

Complicaties na een knieschijf stabilisatie

Bij iedere ingreep kunnen complicaties ontstaan. Zo ook bij knieschijf stabilisatie, al is de kans op een complicatie bij deze ingreep gering. Over complicaties die te maken kunnen hebben met de anesthesie, leest u hier meer.

Overleg bij onderstaande complicaties met uw specialist voor eventuele behandeling:

 • Nabloeding van de wondjes of in de knie.
 • De wondjes blijven soms lang gevoelig; of de huid rond de wondjes voelt doof aan.
 • Er kan een trombosebeen of longembolie ontstaan.
 • Infectie van het kniegewricht.
 • Schade door de operatie aan structuren rond de knie, zoals zenuwen of bloedvaten; dit is zeer zeldzaam.

Soms blijft een instabiliteit bestaan; het lukt bij een klein percentage van de patiënten niet om de knieschijf ook voor het gevoel stabiel te krijgen (<10%). Met intensieve fysiotherapie lukt het echter ook dan meestal wel een goede stabiliteit te creëren.

Uiteraard kan de knieschijf bij een ongeval (weer) uit de kom schieten. Dit is geen complicatie. Vaak is dan behandeling met gips in eerste instantie en zonodig een herhaling van de reconstructie in tweede instantie toch mogelijk.

VragenArrow downArrow up

Hoe wordt bepaald welke ingreep voor mij het meest geschikt is?
Dit bepaalt uw orthopeed. Het hangt af van de oorzaak waardoor de knieschijf niet goed spoort. Als het gootje of de knieschijf zelf niet goed zijn aangelegd dan zal een andere operatie geindiceerd zijn dan wanneer een ongeval tot het uit de kom schieten van de knieschijf heeft geleid. Er bestaan vele methoden om te knieschijf beter in zijn gootje te laten lopen.

Heb ik thuis hulp nodig na de operatie?
De eerste dagen na de operatie van een knieschijf stabilisatie bent u niet zo mobiel als anders. Het is dan prettig als familie of vrienden een handje kunnen helpen. De eerste 24-uur na de operatie mag u niet alleen thuis te zijn. Mocht u inschatten dat u zorg nodig heeft van een thuiszorginstelling: regel dit dan vantevoren! Na de operatie is het vaak niet meer mogelijk.

Wat gebeurt er als ik niet in Kliniek Orthopedium in Delft geopereerd kan worden?
Als u niet in Delft geopereerd kunt worden, bijvoorbeeld door uw medische voorgeschiedenis, dan wordt u door uw eigen orthopeed in het Vlietland Ziekenhuis in Schiedam geopereerd. U krijgt dan vantevoren een afspraak bij de anesthesioloog in het Vlietland Ziekenhuis.

Wanneer mag ik weer werken, sporten en deelnemen aan het verkeer?
Autorijden is toegestaan op het moment dat u geen krukken meer nodig heeft en u een normaal looppatroon heeft. U mag buiten fietsen als u zelfstandig zonder krukken loopt, u uw knie voldoende kunt buigen en u op één been in balans kunt staan. Sportactiviteiten kunnen worden hervat in overleg met uw orthopeed en/of fysiotherapeut.

Wanneer moet ik contact opnemen met kliniek Orthopedium?
Bij vragen kunt u altijd contact opnemen met ons, tijdens kantoortijden kunt u ons bereiken onder telefoonnummer 088-0088444. Na de operatie krijgt u ons noodnummer mee voor acute vragen, bijvoorbeeld als u na de operatie hoge koorts krijgt, de wond erg gaat lekken of een warme pijnlijke kuit krijgt.

Krijg ik na de operatie fysiotherapie?
Ja, de revalidatie na een knieschijf stabiliserende operatie gaat onder begeleiding van een fysiotherapeut. Het is aan te bevelen al de keuze voor een (sport) fysiotherapeut te maken voordat u wordt geopereerd, zodat u na de operatie snel aan de slag kunt.

Wanneer mag ik mijn knie volledig belasten?
Ongeveer een week na de operatie kunt u het been weer met uw volledige gewicht belasten.

Waarom moet ik nuchter blijven voor de ingreep?
De operatie gebeurt onder verdoving. De reden dat de maag leeg moet zijn voor de operatie, is om te voorkomen dat maaginhoud in de longen kan komen.

Mag ik roken voor de operatie?
Wij adviseren u 14 dagen voor de geplande operatiedatum te stoppen met roken. Uit onderzoek is gebleken dat roken de wondgenezing vertraagt en hierdoor kunnen mogelijke complicaties optreden na de operatie.

Hoe lang duurt de operatie?
De operatie zelf duurt gemiddeld anderhalf uur. De opname in de kliniek is meestal enkele uren als de operatie in dagbehandeling gebeurt. Als uw orthopeed de indicatie stelt voor een opname in het ziekenhuis, dan kunt u meestal na 1 nacht opname weer naar huis.

U kunt zich thuis voorbereiden op de operatie door de u geleverde informatie goed door te nemen. Voor eventuele vragen kunt u  telefonisch of via email contact op te nemen met Kliniek Orthopedium.

Op de polikliniek bespreekt uw behandelend orthopeed  het verwachte resultaat van de ingreep met u.

Instructievideo's/oefeningenArrow downArrow up

Instabiele knieschijf

De knieschijf bevindt zich aan de voorzijde van de knie en is van belang voor het kunnen strekken en buigen van de knie. De knieschijf is verbonden met een sterke pees aan het onderbeen; aan de bovenkant zit de schijf vast aan een  4- koppige spier. Deze spier trekt de knieschijf over het bovenbeen, waardoor de knie zich strekt. Deze beweging lijkt eigenlijk het meest op een hefboom doordat de knie schijf in het gewricht met het bovenbeen op en neer schuift. De v-vormige schijf loopt in een gootje van het bovenbeen en vormt daar het knieschijf gewricht: Patella femoraal gewricht (=schijf-bovenbeen).

Instabiele knieschijf

Als de knieschijf niet goed "spoort" over het gootje, kunnen er klachten ontstaan. De knieschijf kan neigen uit de goot te ontsporen, of zelfs daadwerkelijk uit de kom schieten. Dit kan diverse oorzaken hebben, bijvoorbeeld als het gootje in het bovenbeen en/of de knieschijf niet optimaal zijn aangelegd, of als door ten gevolge van een ongeval  het kapsel de schijf niet goed meer op zijn plaats houdt. Het eventuele herstel van deze missporing wordt  naar aanleiding van de oorzaak bepaald.

Instabiele knieschijf - Behandeling

Het stabiliseren van de knieschijf kan op vele verschillende manieren. Bij een onbalans zal de knieschijf  in bijna alle gevallen de neiging hebben om naar de buitenkant te ontsporen. Soms is het voldoende om  het kapsel aan de buitenkant te verruimen of aan de binnen zijde te reven. Dit kan ondersteund worden door een peesplastiek, waarbij een hamstringpees wordt getransplanteerd om de knieschijf verder naar binnen te trekken. Indien het "sporingsprobleem" meer zijn oorzaak vindt in de plaats van de aanhechting van de knieschijf, dan wordt deze aanhechting, met een stukje bot, verplaatst en op de optimale plaats weer gefixeerd.

Instabiele knieschijf

Om deze behandeling te kunnen uitvoeren, wordt een wond gemaakt over de knie. De plaats van deze wond hangt af van het soort ingreep dat plaatsvindt, maar zal meestal midden over de knie verlopen.

Afhankelijk van de soort operatie is dagopname of een korte opname in het ziekenhuis geïndiceerd.

Instabiele knieschijf - Voorbereiding

Voordat u de operatie ondergaat, vinden een aantal voorbereidingen plaats:

 • U bezoekt de POS-medewerker, orthopedisch consulente en/of anesthesioloog. Deze bepaalt of u de operatie van een knieschijf stabilisatie kunt ondergaan en geeft u uitleg  over de verschillende vormen van verdoving en pijnbestrijding, zowel tijdens als na de ingreep. Meer informatie over anesthesie leest u hier. 
 • Help mee aan uw veilige behandeling bij Orthopedium, lees de Orthopedium Patientveiligheidskaart of de printversievoor alle informatie hoe u hieraan zelf kunt bijdragen.
 • De operatiedag wordt in principe ingepland. Een knieschijf stabiliserende operatie vindt meestal plaats met een kortdurende opname (1 nacht) en soms in dagbehandeling, wat betekent dat u weer naar huis kunt op de dag dat u behandeld bent.
 • Meestal wordt na de operatie een brace aangelegd, voor de duur van ongeveer 6 weken.  Uw orthopeed bepaalt de nabehandeling die voor uw knie optimaal is, en zal dit met u bespreken. Bij een brace (na de behandeling) kan het noodzakelijk zijn dat er bloedverdunnende middelen worden gegeven.
 • Het is verstandig om krukken van tevoren in huis te halen, die u op de dag van de operatie meeneemt naar de kliniek. Dit kunt u onder andere regelen via de thuiszorgwinkel. Zie voor meer informatie ook de website van Thuiszorg Winkel.
 • Na een stabilisatie van de knieschijf is het altijd nodig om een periode krukken te gebruiken. Mochten de krukken nog niet zijn afgesteld voor uw lengte, laat dit dan doen in onze kliniek.
 • Denkt u dat u het thuis niet (zonder hulp) gaat redden, bespreek dit dan met de orthopedisch consulente van Orthopedium. Zij geeft uw hulpvraag door aan de transferverpleegkundige in het Vlietland Ziekenhuis. Huishoudelijke hulp/zorg kunt u aanvragen bij het WMO loket in uw gemeente. Dit geldt alleen als u geopereerd wordt in het Vlietland Ziekenhuis. 

Instabiele knieschijf - Opname

Op de dag van opname draagt u gemakkelijk zittende kleding en schoeisel. Persoonlijke spullen zoals medicijnen, kleding en toiletartikelen neemt u mee, evenals uw krukken. Laat waardevolle spullen zoveel mogelijk thuis.

Instabiele knieschijf

De operatiedag verloopt als volgt:

 • U verschijnt nuchter op de afgesproken tijd in het Orthopedium Delft of in het Vlietland Ziekenhuis.
 • Na voorbereiding door de anesthesioloog vindt  de operatie plaats in de operatiekamer.
 • Na de ingreep komt u rustig bij van de verdoving in de uitslaapkamer.
 • Om uw been zit of komt een brace.
 • De fysiotherapeut komt u uitleggen hoe u mag lopen, of krukken noodzakelijk zijn en welke oefeningen u thuis moet doen.

Op het moment dat u voldoende bent opgeknapt na de operatie en de orthopeed en anesthesist akkoord zijn met uw ontslag, mag u huiswaarts gaan met uw begeleider. U mag na de ingreep niet zelf naar huis rijden.

Instabiele knieschijf - Herstel

Het herstel van de knieschijf stabilisatie duur 6 tot 12 weken. Houd rekening met een traject van circa 6 maanden waarin u oefeningen uitvoert om tot volledig herstel te komen. 

Herstel na een knieschijf stabilisatie

De herstelperiode verloopt in grote lijnen als volgt:

 • De knie zal de eerste tijd dik en gevoelig zijn. Vooral de eerste dagen zorgt de pijn en zwelling voor ongemak.
 • Als het gips of de brace worden verwijderd zijn de spieren van het been erg geslonken. Door te oefenen moet u de spiermassa weer opbouwen.
 • U loopt met twee krukken. Na ongeveer twee weken kunt u het been weer normaal met uw gewicht belasten, weliswaar in een brace.
 • Autorijden is toegestaan op het moment dat u geen krukken meer nodig heeft en u een normaal looppatroon heeft. U mag buiten fietsen als u zelfstandig zonder krukken loopt, u uw knie voldoende kunt buigen en u op één been in balans kunt staan. Sportactiviteiten kunnen worden hervat in overleg met uw orthopeed en/of fysiotherapeut.

Het herstel vindt plaats onder begeleiding van de fysiotherapeut. Deze zal ook het hervatten van sporten coördineren. Het lange oefentraject zorgt er voor dat de functie van de knie en de balans van de knieschijf goed herstellen.

Instabiele knieschijf - Verwachtingen

U mag verwachten dat de knieschijf weer goed spoort na een knieschijf stabilisatie. Wel moet u zich realiseren dat het een lang en intensief traject is waarin ook veel van uzelf wordt verwacht in de vorm van veel oefenen. Na de eerste pijnlijke periode wordt de knie in de meeste gevallen pijnvrij en stabiel. Echter een knie waarin forse kraakbeenschade wordt gevonden, zal mogelijk niet geheel pijnvrij worden en/of blijven.

Complicaties na een knieschijf stabilisatie

Bij iedere ingreep kunnen complicaties ontstaan. Zo ook bij knieschijf stabilisatie, al is de kans op een complicatie bij deze ingreep gering. Over complicaties die te maken kunnen hebben met de anesthesie, leest u hier meer.

Overleg bij onderstaande complicaties met uw specialist voor eventuele behandeling:

 • Nabloeding van de wondjes of in de knie.
 • De wondjes blijven soms lang gevoelig; of de huid rond de wondjes voelt doof aan.
 • Er kan een trombosebeen of longembolie ontstaan.
 • Infectie van het kniegewricht.
 • Schade door de operatie aan structuren rond de knie, zoals zenuwen of bloedvaten; dit is zeer zeldzaam.

Soms blijft een instabiliteit bestaan; het lukt bij een klein percentage van de patiënten niet om de knieschijf ook voor het gevoel stabiel te krijgen (<10%). Met intensieve fysiotherapie lukt het echter ook dan meestal wel een goede stabiliteit te creëren.

Uiteraard kan de knieschijf bij een ongeval (weer) uit de kom schieten. Dit is geen complicatie. Vaak is dan behandeling met gips in eerste instantie en zonodig een herhaling van de reconstructie in tweede instantie toch mogelijk.

Instabiele knieschijf - Vragen

Hoe wordt bepaald welke ingreep voor mij het meest geschikt is?
Dit bepaalt uw orthopeed. Het hangt af van de oorzaak waardoor de knieschijf niet goed spoort. Als het gootje of de knieschijf zelf niet goed zijn aangelegd dan zal een andere operatie geindiceerd zijn dan wanneer een ongeval tot het uit de kom schieten van de knieschijf heeft geleid. Er bestaan vele methoden om te knieschijf beter in zijn gootje te laten lopen.

Heb ik thuis hulp nodig na de operatie?
De eerste dagen na de operatie van een knieschijf stabilisatie bent u niet zo mobiel als anders. Het is dan prettig als familie of vrienden een handje kunnen helpen. De eerste 24-uur na de operatie mag u niet alleen thuis te zijn. Mocht u inschatten dat u zorg nodig heeft van een thuiszorginstelling: regel dit dan vantevoren! Na de operatie is het vaak niet meer mogelijk.

Wat gebeurt er als ik niet in Kliniek Orthopedium in Delft geopereerd kan worden?
Als u niet in Delft geopereerd kunt worden, bijvoorbeeld door uw medische voorgeschiedenis, dan wordt u door uw eigen orthopeed in het Vlietland Ziekenhuis in Schiedam geopereerd. U krijgt dan vantevoren een afspraak bij de anesthesioloog in het Vlietland Ziekenhuis.

Wanneer mag ik weer werken, sporten en deelnemen aan het verkeer?
Autorijden is toegestaan op het moment dat u geen krukken meer nodig heeft en u een normaal looppatroon heeft. U mag buiten fietsen als u zelfstandig zonder krukken loopt, u uw knie voldoende kunt buigen en u op één been in balans kunt staan. Sportactiviteiten kunnen worden hervat in overleg met uw orthopeed en/of fysiotherapeut.

Wanneer moet ik contact opnemen met kliniek Orthopedium?
Bij vragen kunt u altijd contact opnemen met ons, tijdens kantoortijden kunt u ons bereiken onder telefoonnummer 088-0088444. Na de operatie krijgt u ons noodnummer mee voor acute vragen, bijvoorbeeld als u na de operatie hoge koorts krijgt, de wond erg gaat lekken of een warme pijnlijke kuit krijgt.

Krijg ik na de operatie fysiotherapie?
Ja, de revalidatie na een knieschijf stabiliserende operatie gaat onder begeleiding van een fysiotherapeut. Het is aan te bevelen al de keuze voor een (sport) fysiotherapeut te maken voordat u wordt geopereerd, zodat u na de operatie snel aan de slag kunt.

Wanneer mag ik mijn knie volledig belasten?
Ongeveer een week na de operatie kunt u het been weer met uw volledige gewicht belasten.

Waarom moet ik nuchter blijven voor de ingreep?
De operatie gebeurt onder verdoving. De reden dat de maag leeg moet zijn voor de operatie, is om te voorkomen dat maaginhoud in de longen kan komen.

Mag ik roken voor de operatie?
Wij adviseren u 14 dagen voor de geplande operatiedatum te stoppen met roken. Uit onderzoek is gebleken dat roken de wondgenezing vertraagt en hierdoor kunnen mogelijke complicaties optreden na de operatie.

Hoe lang duurt de operatie?
De operatie zelf duurt gemiddeld anderhalf uur. De opname in de kliniek is meestal enkele uren als de operatie in dagbehandeling gebeurt. Als uw orthopeed de indicatie stelt voor een opname in het ziekenhuis, dan kunt u meestal na 1 nacht opname weer naar huis.

U kunt zich thuis voorbereiden op de operatie door de u geleverde informatie goed door te nemen. Voor eventuele vragen kunt u  telefonisch of via email contact op te nemen met Kliniek Orthopedium.

Op de polikliniek bespreekt uw behandelend orthopeed  het verwachte resultaat van de ingreep met u.

Instabiele knieschijf - Instructievideo's/oefeningen

Naar boven
Afspraak maken
Reviews
Vergoeding
Orthopeden
De kliniek

Afspraak maken

U wilt een afspraak maken bij Orthopedium. Via onderstaand formulier kunt u uw gegevens invullen. Wanneer het formulier in goede orde door ons is ontvangen, nemen wij binnen 1 werkdag contact met u op om een afspraak met u te maken. Voor een goede afhandeling van uw aanvraag, dient u alle velden zo volledig mogelijk in te vullen.

Aanhef *
Voorletter(s) *
Achternaam *
In dit veld kunt u uw tussenvoegsel ook plaatsen
Meisjesnaam
Geboortedatum *
Uw telefoonnnummer *
E-mailadres *
Gewricht *
 

Wordt uw instabiele knieschijf behandeling vergoed?

Vergoeding Zorgverzekeraars

Alle behandelingen die wij uitvoeren vallen onder de verzekerde zorg en worden vergoed. Kliniek Orthopedium heeft voor 2018 met alle zorgverzekeraars afspraken gemaakt. Dit betekent dat de totale kosten van de instabiele knieschijf behandeling worden vergoed.

Heeft u vragen over uw vergoeding?

U kunt ons bereiken onder telefoonnummer 088 - 0088 444 of via e-mail info@orthopedium.nl.

Meer over vergoedingen

Orthopedisch specialisten voor uw instabiele knieschijf behandeling

Deskundig en professioneel

De orthopeden van Kliniek Orthopedium behoren tot de top van hun vakgebied. Iedere orthopeed heeft jarenlange ervaring en een specialisatie gericht op knie, heup of schouder.

Zij passen de nieuwste behandeltechnieken toe bij een instabiele knieschijf en werken in moderne operatiekamers aan uw herstel. Door de persoonlijke aanpak bent u verzekerd van de beste deskundige hulp voor uw instabiele knieschijf.

De kliniek

Welkom bij Kliniek Orthopedium

Kliniek Orthopedium is een orthopedische kliniek in Delft. Onze orthopeden zijn gespecialiseerd in het behandelen van alle soorten knie-, heup- en schouderaandoeningen. Iedereen die binnen ons specialisatiegebied valt, en een operatie of behandeling nodig heeft, is welkom bij Kliniek Orthopedium.

In goede handen

De orthopeden van Kliniek Orthopedium behoren tot de top van hun vakgebied. De up-to-date kennis, een persoonlijke aanpak en de passie voor ons vak maakt dat u bij ons team in goede handen bent. Iedere orthopeed heeft ervaring en is gespecialiseerd in zijn eigen vakgebied.

Kwaliteit

Juist die specialisatie bevordert de kwaliteit van uw behandeling. De operaties en behandelingen vinden plaats volgens de nieuwste behandelmethoden en worden uitgevoerd in moderne operatiekamers, in het ziekenhuis of bij ons in de kliniek.

Een geruststellende gedachte

De Nationale Zorg Jaarprijs heeft Kliniek Orthopedium uitgeroepen tot Topkliniek van Nederland. De kwaliteit van de specialistische orthopedische zorg en de positieve patiëntenwaardering waren voor de jury redenen om Orthopedium tot winnaar te kiezen. Deze publieksprijs is ook een enorme waardering van onze patiënten. Hiermee geven zij aan zich te herkennen in datgene waar Orthopedium voor staat: kwaliteit leveren met veel aandacht voor persoonlijke zorg.

Volledig vergoed

Alle behandelingen die wij uitvoeren vallen onder de verzekerde zorg en worden daardoor vergoed. U kunt telefonisch of per e-mail bij ons navragen of Orthopedium een overeenkomst heeft met uw zorgverzekeraar. Zie ook het vergoedingsoverzicht.

Wanneer het u schikt

Als u zich laat behandelen of opereren bij Orthopedium, dan maken wij in overleg met u een afspraak. Daarbij heeft onze kliniek geen lange wachttijden: vaak kunt u snel bij ons terecht.

Wachtruimte Orthopedium in Delft
Wachtruimte Orthopedium in Delft
Wachtruimte orthopedisch Kliniek Orthopedium
Hoofdingang Orthopedium