Vorige pagina

Cuff ruptuur

InleidingArrow downArrow up

Uitleg behandeling

De schouder is een complex gewricht. De kop van de schouder is relatief groot ten opzichte van de kom. Het schouderkapsel en de spier-/ peesmanchet om het gewricht moeten de stabiliteit waarborgen. Dit peesmanchet wordt de cuff genoemd. Een scheur in één van deze pezen wordt een cuff ruptuur genoemd. 

Klachten bij een cuff ruptuur:

 • Pijn in de schouder en de bovenarm. De pijn ontstaat vaak ’s nachts en neemt toe bij het liggen op de schouder.
 • Gebruik van de arm boven schouderniveau (bijvoorbeeld iets pakken uit een hoog keukenkastje) geeft pijn en een snel moe gevoel.
 • De kracht die geleverd kan worden neemt af, enerzijds door de scheur en anderzijds door de pijn.

BehandelingArrow downArrow up

Een cuff ruptuur hoeft niet altijd met een operatie behandeld te worden. Vaak is de eerste stap bij een cuff ruptuur: fysiotherapie. Als de schouderspieren in balans terug kunnen komen, kan dit de klachten van een cuff ruptuur volledig verhelpen. Als een slijmbeursontsteking een deel van de klachten mede verklaart, kan een injectie met een pijnstiller en een ontstekingsremmer de behandeling bij een cuff ruptuur ondersteunen.

Acute cuff ruptuur

In geval van een acute cuff ruptuur, zal een operatie vaak nodig zijn. 
Hiervoor zijn grofweg twee methodes bij behandeling van een cuff ruptuur, waarbij de scheur wordt gehecht met behulp van:

 • een kijkoperatie
 • een open methode: een kleine wond op de schouder.

Welke behandeling van een cuff ruptuur bij u past hangt af van de grootte van de scheur, de periode van het ontstaan van de scheur en de behandeling, de locatie van de scheur, etc. Voor de nabehandeling van een cuff ruptuur maakt het verschil in techniek nauwelijks iets uit. Ook de grootte van het litteken geeft weinig verschil.

 

TechniekenArrow downArrow up

Kijkoperatie bij een cuff ruptuur

Een kijkoperatie verloopt als volgt:

 • De operatie verloopt onder algehele anesthesie (narcose).
 • Via een kleine wond aan de achterzijde van de schouder wordt de camera ingebracht met een spoelsysteem.
 • Het hele schoudergewricht wordt beoordeeld, de diagnose van een cuff ruptuur kan worden bevestigd en het operatieplan wordt nu definitief gemaakt.
 • Met behulp van de camera worden nu (meestal) 2 extra openingen gemaakt in de huid voor de overige operatie instrumenten.
 • De gescheurde pees wordt teruggebracht op de juiste plek en aldaar vastgezet met zogenaamde botankers.
 • De schouder wordt gespoeld en de wondjes worden gesloten.
 • Er wordt een verband en een sling aangelegd om beweging tijdelijk te beperken.

Open methode bij een cuff ruptuur

 • De operatie verloopt onder algehele anesthesie (narcose).
 • Er wordt een kleine wond gemaakt over de punt van de schouder. De deltoideus(spier) aanhechting wordt losgemaakt van het schouderblad.
 • Bij de scheur wordt iets oud weefsel verwijderd, om te zorgen dat gezond weefsel aan elkaar kan groeien.
 • De scheur wordt gehecht.
 • Voordat de scheur wordt gehecht, wordt het schouderdak soms dunner gemaakt, om te zorgen dat meer ruimte in de schouder bestaat tussen de pezen en het schouderdak. Dit wordt een Neerplastiek genoemd. Als de eventuele Neerplastiek is verricht en de cuffscheur is gehecht, wordt de spier die werd losgemaakt om uw schouder te openen weer teruggehecht.
 • De wond wordt gesloten.
 • Er wordt een verband en een sling aangelegd om beweging tijdelijk te beperken.

VoorbereidingArrow downArrow up

Voordat u de behandeling van een cuff ruptuur ondergaat, vindt een aantal voorbereidingen plaats:

 • U bezoekt de POS-medewerker, orthopedisch consulente en/of anesthesioloog. Deze bepaalt of u de operatie van een cuff ruptuur kunt ondergaan en geeft u uitleg  over de verschillende vormen van verdoving en pijnbestrijding, zowel tijdens als na de ingreep van een cuff ruptuur. Meer informatie over anesthesie leest u hier.
 • Help mee aan uw veilige behandeling bij Orthopedium, lees de Orthopedium Patientveiligheidskaart of de printversie voor alle informatie hoe u hieraan zelf kunt bijdragen.
 • De operatiedag wordt ingepland. De operatie van een cuff ruptuur vindt vrijwel altijd plaats onder dagbehandeling, wat betekent dat u weer naar huis kunt op de dag dat u behandeld bent.
 • U verblijft minimaal gedurende 3 -4 uur in de kliniek.
 • U herstelt thuis van de operatie van een cuff ruptuur en mag uw arm de eerste weken niet gebruiken. Denkt u dat u het thuis toch niet (zonder hulp) gaat redden, bespreek dit dan met de orthopedisch consulente van Orthopedium. Zij geeft uw hulpvraag door aan de transferverpleegkundige in het Vlietland Ziekenhuis. Huishoudelijke hulp/zorg kunt u aanvragen bij het WMO loket in uw eigen gemeente. Dit geldt alleen als u in het Vlietland Ziekenhuis geopereerd wordt. 

OpnameArrow downArrow up

Op de dag van opname draagt u gemakkelijk zittende kleding en schoeisel. Persoonlijke spullen zoals medicijnen, medicatiepaspoort, kleding en toiletartikelen neemt u mee. Laat waardevolle spullen zoveel mogelijk thuis.

Dagopname bij een cuff ruptuur behandeling

De operatiedag verloopt als volgt:

 • U verschijnt nuchter op de afgesproken tijd in de kliniek.
 • Na  voorbereiding door de anesthesioloog vindt de operatie plaats in de operatiekamer.
 • Na de ingreep van een cuff ruptuur komt u rustig bij van de verdoving in de uitslaapkamer.
 • U krijgt een schoudersling om de beweging van uw arm te beperken. Dit is belangrijk om te voorkomen dat de zorgvuldig herstelde structuren los scheuren.
 • Na de operatie krijgt u instructies van de fysiotherapeut over welke oefeningen u zelf mag doen. Het is van belang dat u zelf de dag na de operatie naar uw behandelend fysiotherapeut gaat. 

Op het moment dat u voldoende bent opgeknapt na de operatie van de cuff ruptuur en de orthopeed en anesthesist akkoord zijn met uw ontslag, mag u huiswaarts gaan met uw begeleider. U mag na de ingreep van een cuff ruptuur niet zelf naar huis rijden.

HerstelArrow downArrow up

Reconstructie van een cuff ruptuur

Het herstel na een operatie van een cuff ruptuur duurt circa 6 maanden en verloopt in grote lijnen als volgt:

 • U mag na de kijkoperatie dezelfde dag naar huis. De fysiotherapeut vertelt welke oefeningen u moet doen. Fysiotherapie is nodig om de spierkracht en coördinatie weer optimaal te krijgen na behandeling van een cuff ruptuur. Pijn en zwelling geven aan dat de grens van het belasten bereikt is.
 • Na 24 uur mag het verband van de schouder worden verwijderd.
 • De hechtingen worden na ongeveer 14 dagen verwijderd.
 • Gedurende zes weken na de behandeling van een cuff ruptuur draagt u continu de sling om beweging van uw schouder tot een minimum te beperken.
 • Het is verstandig om de eerste periode na de behandeling van een cuff ruptuur hulp uit uw omgeving te vragen bij zware huishoudelijke klussen en zaken waarbij u 2 armen nodig heeft.

Pas na minimaal 6 weken kunt u de arm weer iets gaan belasten, maar de functie is pas na ongeveer een half jaar volledig hersteld. U mag autorijden als uw schouder weer betrouwbaar voelt na behandeling van een cuff ruptuur en dus krachtig en stabiel genoeg is. De termijn waarop werk kan worden hervat, hangt  af van het soort werk dat u doet.

ComplicatiesArrow downArrow up

De verwachtingen na behandeling van een cuff ruptuur zijn hooggespannen. De wens is een pijnloze schouder, zonder bewegingsbeperkingen. De schouder wordt door deze operatie van een cuff ruptuur meestal iets stijver dan voor de operatie.

De resultaten van deze operatie zijn over het algemeen goed: gewoonlijk wordt een flinke verbetering bereikt bij behandeling van een cuff ruptuur. Realiseert u zich echter goed dat bij deze ingreep van een cuff ruptuur een kans bestaat op een complicatie. Daarnaast is het revalidatietraject lang! Toch zijn de meeste patiënten erg tevreden na de cuffhechting van hun schouder.

Complicaties na behandeling van een cuff ruptuur

Bij iedere ingreep kunnen complicaties ontstaan, zo ook bij de behandeling van een cuff ruptuur. Over complicaties die te maken kunnen hebben met de anesthesie,leest u hier meer.

Overleg bij onderstaande complicaties met uw specialist voor eventuele behandeling:

 • Nabloeding in de schouder.
 • De wond blijft soms lang gevoelig na behandeling van een cuff ruptuur.
 • Opnieuw een cuff ruptuur van de schouder. Bijvoorbeeld door een ongeval of de matige kwaliteit van het weefsel.
 • Infectie van de schouder na behandeling van een cuff ruptuur.
 • Schade door de operatie aan structuren rond de schouder, zoals zenuwen of bloedvaten; dit is zeer zeldzaam.

Soms is het resultaat van de hechting van uw cuff ruptuur niet wat u ervan had gehoopt. Het is belangrijk dat u hierover spreekt met uw behandelend orthopeed.

VragenArrow downArrow up

Moet een cuff ruptuur altijd worden geopereerd?
Nee,  boven de leeftijd van 65 jaar hebben veel mensen al een scheurtje in de pezen van de schoudercuff zonder dat zij daar last van hebben. Daarnaast is niet elke scheur te hechten; het weefsel moet stevig genoeg zijn.

Hoe lang duurt het herstel na de hechting van een cuff ruptuur?
Dit herstel vergt vrij veel tijd. De schouder krijgt 6 weken rust zodat littekenweefsel kan worden gevormd. Daarna wordt de beweging en belasting langzaam opgebouwd. Het traject na behandeling van een cuff ruptuur neemt meerdere maanden in beslag en vraagt ook uw inzet met betrekking tot de oefentherapie.

Hoe lang blijft mijn schouder pijnlijk na behandeling van een cuff ruptuur?
De meeste patiënten ervaren een korte verergering van de pijn net na de operatie, waarna de pijn langzaamaan afneemt.

Wanneer mag ik weer onder de douche na de operatie?
U mag na 24-uur kort douchen (<10 minuten).

Hoe kan ik de wond het beste verzorgen?
De operatiewond mag nat worden na 24 uur. U kunt douchen, < 10 minuten, als er geen tekenen zijn van infectie. Het gebruik van zeep, deodorant, poeder of bodylotion in het wondgebied is sterk af te raden i.v.m. risico op huidirritatie. Mocht er toch zeep of shampoo in de wond terecht komen, spoel dit dan goed uit. Dep de wond na het douchen droog na een schone handdoek. U mag niet in bad, naar de sauna of in het zwembad totdat de hechtingen of nietjes verwijderd zijn en de wond helemaal dicht is.

Hoe lang blijft mijn schouder dik na behandeling van een cuff ruptuur?
De zwelling van de schouder verdwijnt langzaam in de eerste weken na de operatie.

Wordt mijn schouder weer helemaal de oude na behandeling van een cuff ruptuur?
Nee, meestal blijft een milde stijfheid van de schouder ten opzichte van voor het schouderletsel. Daar heeft u in het dagelijkse leven overigens vrijwel geen last van.

Wanneer mag ik weer beginnen met mijn werk na behandeling van een cuff ruptuur?
De termijn waarop werk kan worden hervat, hangt  af van het soort werk dat u doet. Overleg met uw bedrijfsarts en uw orthopedisch chirurg.

Kan een cuff herstel altijd met een kijkoperatie worden uitgevoerd?
Vaak kan een cuff herstel via een kijkoperatie worden uitgevoerd, maar soms is het nodig om een kleine snee te maken aan de voorzijde van de schouder om op deze wijze de scheur te hechten.

Mag ik roken voor de operatie?
Wij adviseren u 14 dagen voor de geplande operatiedatum te stoppen met roken. Uit onderzoek is gebleken dat roken de wondgenezing vertraagt en hierdoor kunnen mogelijke complicaties optreden na de operatie.

U kunt zich thuis voorbereiden op de operatie door de u geleverde informatie goed door te nemen. Met eventuele vragen kunt u telefonisch of via e-mail contact opnemen met Orthopedium.

Op de polikliniek bespreekt uw behandelend orthopeed  het verwachte resultaat van de ingreep met u.

Dagelijkse oefeningenArrow downArrow up

Cuff ruptuur

De schouder is een complex gewricht. De kop van de schouder is relatief groot ten opzichte van de kom. Het schouderkapsel en de spier-/ peesmanchet om het gewricht moeten de stabiliteit waarborgen. Dit peesmanchet wordt de cuff genoemd. Een scheur in één van deze pezen wordt een cuff ruptuur genoemd. 

Klachten bij een cuff ruptuur:

 • Pijn in de schouder en de bovenarm. De pijn ontstaat vaak ’s nachts en neemt toe bij het liggen op de schouder.
 • Gebruik van de arm boven schouderniveau (bijvoorbeeld iets pakken uit een hoog keukenkastje) geeft pijn en een snel moe gevoel.
 • De kracht die geleverd kan worden neemt af, enerzijds door de scheur en anderzijds door de pijn.

Cuff ruptuur - Behandeling

Een cuff ruptuur hoeft niet altijd met een operatie behandeld te worden. Vaak is de eerste stap bij een cuff ruptuur: fysiotherapie. Als de schouderspieren in balans terug kunnen komen, kan dit de klachten van een cuff ruptuur volledig verhelpen. Als een slijmbeursontsteking een deel van de klachten mede verklaart, kan een injectie met een pijnstiller en een ontstekingsremmer de behandeling bij een cuff ruptuur ondersteunen.

Acute cuff ruptuur

In geval van een acute cuff ruptuur, zal een operatie vaak nodig zijn. 
Hiervoor zijn grofweg twee methodes bij behandeling van een cuff ruptuur, waarbij de scheur wordt gehecht met behulp van:

 • een kijkoperatie
 • een open methode: een kleine wond op de schouder.

Welke behandeling van een cuff ruptuur bij u past hangt af van de grootte van de scheur, de periode van het ontstaan van de scheur en de behandeling, de locatie van de scheur, etc. Voor de nabehandeling van een cuff ruptuur maakt het verschil in techniek nauwelijks iets uit. Ook de grootte van het litteken geeft weinig verschil.

 

Cuff ruptuur - Technieken

Kijkoperatie bij een cuff ruptuur

Een kijkoperatie verloopt als volgt:

 • De operatie verloopt onder algehele anesthesie (narcose).
 • Via een kleine wond aan de achterzijde van de schouder wordt de camera ingebracht met een spoelsysteem.
 • Het hele schoudergewricht wordt beoordeeld, de diagnose van een cuff ruptuur kan worden bevestigd en het operatieplan wordt nu definitief gemaakt.
 • Met behulp van de camera worden nu (meestal) 2 extra openingen gemaakt in de huid voor de overige operatie instrumenten.
 • De gescheurde pees wordt teruggebracht op de juiste plek en aldaar vastgezet met zogenaamde botankers.
 • De schouder wordt gespoeld en de wondjes worden gesloten.
 • Er wordt een verband en een sling aangelegd om beweging tijdelijk te beperken.

Open methode bij een cuff ruptuur

 • De operatie verloopt onder algehele anesthesie (narcose).
 • Er wordt een kleine wond gemaakt over de punt van de schouder. De deltoideus(spier) aanhechting wordt losgemaakt van het schouderblad.
 • Bij de scheur wordt iets oud weefsel verwijderd, om te zorgen dat gezond weefsel aan elkaar kan groeien.
 • De scheur wordt gehecht.
 • Voordat de scheur wordt gehecht, wordt het schouderdak soms dunner gemaakt, om te zorgen dat meer ruimte in de schouder bestaat tussen de pezen en het schouderdak. Dit wordt een Neerplastiek genoemd. Als de eventuele Neerplastiek is verricht en de cuffscheur is gehecht, wordt de spier die werd losgemaakt om uw schouder te openen weer teruggehecht.
 • De wond wordt gesloten.
 • Er wordt een verband en een sling aangelegd om beweging tijdelijk te beperken.

Cuff ruptuur - Voorbereiding

Voordat u de behandeling van een cuff ruptuur ondergaat, vindt een aantal voorbereidingen plaats:

 • U bezoekt de POS-medewerker, orthopedisch consulente en/of anesthesioloog. Deze bepaalt of u de operatie van een cuff ruptuur kunt ondergaan en geeft u uitleg  over de verschillende vormen van verdoving en pijnbestrijding, zowel tijdens als na de ingreep van een cuff ruptuur. Meer informatie over anesthesie leest u hier.
 • Help mee aan uw veilige behandeling bij Orthopedium, lees de Orthopedium Patientveiligheidskaart of de printversie voor alle informatie hoe u hieraan zelf kunt bijdragen.
 • De operatiedag wordt ingepland. De operatie van een cuff ruptuur vindt vrijwel altijd plaats onder dagbehandeling, wat betekent dat u weer naar huis kunt op de dag dat u behandeld bent.
 • U verblijft minimaal gedurende 3 -4 uur in de kliniek.
 • U herstelt thuis van de operatie van een cuff ruptuur en mag uw arm de eerste weken niet gebruiken. Denkt u dat u het thuis toch niet (zonder hulp) gaat redden, bespreek dit dan met de orthopedisch consulente van Orthopedium. Zij geeft uw hulpvraag door aan de transferverpleegkundige in het Vlietland Ziekenhuis. Huishoudelijke hulp/zorg kunt u aanvragen bij het WMO loket in uw eigen gemeente. Dit geldt alleen als u in het Vlietland Ziekenhuis geopereerd wordt. 

Cuff ruptuur - Opname

Op de dag van opname draagt u gemakkelijk zittende kleding en schoeisel. Persoonlijke spullen zoals medicijnen, medicatiepaspoort, kleding en toiletartikelen neemt u mee. Laat waardevolle spullen zoveel mogelijk thuis.

Dagopname bij een cuff ruptuur behandeling

De operatiedag verloopt als volgt:

 • U verschijnt nuchter op de afgesproken tijd in de kliniek.
 • Na  voorbereiding door de anesthesioloog vindt de operatie plaats in de operatiekamer.
 • Na de ingreep van een cuff ruptuur komt u rustig bij van de verdoving in de uitslaapkamer.
 • U krijgt een schoudersling om de beweging van uw arm te beperken. Dit is belangrijk om te voorkomen dat de zorgvuldig herstelde structuren los scheuren.
 • Na de operatie krijgt u instructies van de fysiotherapeut over welke oefeningen u zelf mag doen. Het is van belang dat u zelf de dag na de operatie naar uw behandelend fysiotherapeut gaat. 

Op het moment dat u voldoende bent opgeknapt na de operatie van de cuff ruptuur en de orthopeed en anesthesist akkoord zijn met uw ontslag, mag u huiswaarts gaan met uw begeleider. U mag na de ingreep van een cuff ruptuur niet zelf naar huis rijden.

Cuff ruptuur - Herstel

Reconstructie van een cuff ruptuur

Het herstel na een operatie van een cuff ruptuur duurt circa 6 maanden en verloopt in grote lijnen als volgt:

 • U mag na de kijkoperatie dezelfde dag naar huis. De fysiotherapeut vertelt welke oefeningen u moet doen. Fysiotherapie is nodig om de spierkracht en coördinatie weer optimaal te krijgen na behandeling van een cuff ruptuur. Pijn en zwelling geven aan dat de grens van het belasten bereikt is.
 • Na 24 uur mag het verband van de schouder worden verwijderd.
 • De hechtingen worden na ongeveer 14 dagen verwijderd.
 • Gedurende zes weken na de behandeling van een cuff ruptuur draagt u continu de sling om beweging van uw schouder tot een minimum te beperken.
 • Het is verstandig om de eerste periode na de behandeling van een cuff ruptuur hulp uit uw omgeving te vragen bij zware huishoudelijke klussen en zaken waarbij u 2 armen nodig heeft.

Pas na minimaal 6 weken kunt u de arm weer iets gaan belasten, maar de functie is pas na ongeveer een half jaar volledig hersteld. U mag autorijden als uw schouder weer betrouwbaar voelt na behandeling van een cuff ruptuur en dus krachtig en stabiel genoeg is. De termijn waarop werk kan worden hervat, hangt  af van het soort werk dat u doet.

Cuff ruptuur - Complicaties

De verwachtingen na behandeling van een cuff ruptuur zijn hooggespannen. De wens is een pijnloze schouder, zonder bewegingsbeperkingen. De schouder wordt door deze operatie van een cuff ruptuur meestal iets stijver dan voor de operatie.

De resultaten van deze operatie zijn over het algemeen goed: gewoonlijk wordt een flinke verbetering bereikt bij behandeling van een cuff ruptuur. Realiseert u zich echter goed dat bij deze ingreep van een cuff ruptuur een kans bestaat op een complicatie. Daarnaast is het revalidatietraject lang! Toch zijn de meeste patiënten erg tevreden na de cuffhechting van hun schouder.

Complicaties na behandeling van een cuff ruptuur

Bij iedere ingreep kunnen complicaties ontstaan, zo ook bij de behandeling van een cuff ruptuur. Over complicaties die te maken kunnen hebben met de anesthesie,leest u hier meer.

Overleg bij onderstaande complicaties met uw specialist voor eventuele behandeling:

 • Nabloeding in de schouder.
 • De wond blijft soms lang gevoelig na behandeling van een cuff ruptuur.
 • Opnieuw een cuff ruptuur van de schouder. Bijvoorbeeld door een ongeval of de matige kwaliteit van het weefsel.
 • Infectie van de schouder na behandeling van een cuff ruptuur.
 • Schade door de operatie aan structuren rond de schouder, zoals zenuwen of bloedvaten; dit is zeer zeldzaam.

Soms is het resultaat van de hechting van uw cuff ruptuur niet wat u ervan had gehoopt. Het is belangrijk dat u hierover spreekt met uw behandelend orthopeed.

Cuff ruptuur - Vragen

Moet een cuff ruptuur altijd worden geopereerd?
Nee,  boven de leeftijd van 65 jaar hebben veel mensen al een scheurtje in de pezen van de schoudercuff zonder dat zij daar last van hebben. Daarnaast is niet elke scheur te hechten; het weefsel moet stevig genoeg zijn.

Hoe lang duurt het herstel na de hechting van een cuff ruptuur?
Dit herstel vergt vrij veel tijd. De schouder krijgt 6 weken rust zodat littekenweefsel kan worden gevormd. Daarna wordt de beweging en belasting langzaam opgebouwd. Het traject na behandeling van een cuff ruptuur neemt meerdere maanden in beslag en vraagt ook uw inzet met betrekking tot de oefentherapie.

Hoe lang blijft mijn schouder pijnlijk na behandeling van een cuff ruptuur?
De meeste patiënten ervaren een korte verergering van de pijn net na de operatie, waarna de pijn langzaamaan afneemt.

Wanneer mag ik weer onder de douche na de operatie?
U mag na 24-uur kort douchen (<10 minuten).

Hoe kan ik de wond het beste verzorgen?
De operatiewond mag nat worden na 24 uur. U kunt douchen, < 10 minuten, als er geen tekenen zijn van infectie. Het gebruik van zeep, deodorant, poeder of bodylotion in het wondgebied is sterk af te raden i.v.m. risico op huidirritatie. Mocht er toch zeep of shampoo in de wond terecht komen, spoel dit dan goed uit. Dep de wond na het douchen droog na een schone handdoek. U mag niet in bad, naar de sauna of in het zwembad totdat de hechtingen of nietjes verwijderd zijn en de wond helemaal dicht is.

Hoe lang blijft mijn schouder dik na behandeling van een cuff ruptuur?
De zwelling van de schouder verdwijnt langzaam in de eerste weken na de operatie.

Wordt mijn schouder weer helemaal de oude na behandeling van een cuff ruptuur?
Nee, meestal blijft een milde stijfheid van de schouder ten opzichte van voor het schouderletsel. Daar heeft u in het dagelijkse leven overigens vrijwel geen last van.

Wanneer mag ik weer beginnen met mijn werk na behandeling van een cuff ruptuur?
De termijn waarop werk kan worden hervat, hangt  af van het soort werk dat u doet. Overleg met uw bedrijfsarts en uw orthopedisch chirurg.

Kan een cuff herstel altijd met een kijkoperatie worden uitgevoerd?
Vaak kan een cuff herstel via een kijkoperatie worden uitgevoerd, maar soms is het nodig om een kleine snee te maken aan de voorzijde van de schouder om op deze wijze de scheur te hechten.

Mag ik roken voor de operatie?
Wij adviseren u 14 dagen voor de geplande operatiedatum te stoppen met roken. Uit onderzoek is gebleken dat roken de wondgenezing vertraagt en hierdoor kunnen mogelijke complicaties optreden na de operatie.

U kunt zich thuis voorbereiden op de operatie door de u geleverde informatie goed door te nemen. Met eventuele vragen kunt u telefonisch of via e-mail contact opnemen met Orthopedium.

Op de polikliniek bespreekt uw behandelend orthopeed  het verwachte resultaat van de ingreep met u.

Cuff ruptuur - Dagelijkse oefeningen

Naar boven
Afspraak maken
Reviews
Vergoeding
Orthopeden
De kliniek

Afspraak maken

U wilt een afspraak maken bij Orthopedium. Via onderstaand formulier kunt u uw gegevens invullen. Wanneer het formulier in goede orde door ons is ontvangen, nemen wij binnen 1 werkdag contact met u op om een afspraak met u te maken. Voor een goede afhandeling van uw aanvraag, dient u alle velden zo volledig mogelijk in te vullen.

Aanhef *
Voorletter(s) *
Achternaam *
In dit veld kunt u uw tussenvoegsel ook plaatsen
Meisjesnaam
Geboortedatum *
Uw telefoonnnummer *
E-mailadres *
Gewricht *
 

Wordt uw cuff ruptuur behandeling vergoed?

Vergoeding Zorgverzekeraars

Alle behandelingen die wij uitvoeren vallen onder de verzekerde zorg en worden vergoed. Kliniek Orthopedium heeft met alle zorgverzekeraars afspraken gemaakt. Alle behandelingen die wij uitvoeren vallen onder verzekerde zorg. Dat betekent dat de kosten door uw zorgverzekeraar 100% worden vergoed na aftrek van uw eigen risico.

Heeft u vragen over uw vergoeding?

U kunt ons bereiken onder telefoonnummer 088 - 0088 444 of via e-mail info@orthopedium.nl.

Meer over vergoedingen

Orthopedisch specialisten voor uw cuff ruptuur behandeling

Deskundig en professioneel

De orthopeden van Kliniek Orthopedium behoren tot de top van hun vakgebied. Iedere orthopeed heeft jarenlange ervaring en een specialisatie gericht op knie, heup of schouder.

Zij passen de nieuwste behandeltechnieken toe bij een cuff ruptuur en werken in moderne operatiekamers aan uw herstel. Door de persoonlijke aanpak bent u verzekerd van de beste deskundige hulp voor uw cuff ruptuur.

De kliniek

Welkom bij Kliniek Orthopedium

Kliniek Orthopedium is een orthopedische kliniek in Delft. Onze orthopeden zijn gespecialiseerd in het behandelen van alle soorten knie-, heup- en schouderaandoeningen. Iedereen die binnen ons specialisatiegebied valt, en een operatie of behandeling nodig heeft, is welkom bij Kliniek Orthopedium.

In goede handen

De orthopeden van Kliniek Orthopedium behoren tot de top van hun vakgebied. De up-to-date kennis, een persoonlijke aanpak en de passie voor ons vak maakt dat u bij ons team in goede handen bent. Iedere orthopeed heeft ervaring en is gespecialiseerd in zijn eigen vakgebied.

Kwaliteit

Juist die specialisatie bevordert de kwaliteit van uw behandeling. De operaties en behandelingen vinden plaats volgens de nieuwste behandelmethoden en worden uitgevoerd in moderne operatiekamers, in het ziekenhuis of bij ons in de kliniek.

Een geruststellende gedachte

De Nationale Zorg Jaarprijs heeft Kliniek Orthopedium uitgeroepen tot Topkliniek van Nederland. De kwaliteit van de specialistische orthopedische zorg en de positieve patiëntenwaardering waren voor de jury redenen om Orthopedium tot winnaar te kiezen. Deze publieksprijs is ook een enorme waardering van onze patiënten. Hiermee geven zij aan zich te herkennen in datgene waar Orthopedium voor staat: kwaliteit leveren met veel aandacht voor persoonlijke zorg.

Volledig vergoed

Alle behandelingen die wij uitvoeren vallen onder de verzekerde zorg en worden daardoor vergoed. U kunt telefonisch of per e-mail bij ons navragen of Orthopedium een overeenkomst heeft met uw zorgverzekeraar. Zie ook het vergoedingsoverzicht.

Wanneer het u schikt

Als u zich laat behandelen of opereren bij Orthopedium, dan maken wij in overleg met u een afspraak. Daarbij heeft onze kliniek geen lange wachttijden: vaak kunt u snel bij ons terecht.

Wachtruimte Orthopedium in Delft
Wachtruimte Orthopedium in Delft
Wachtruimte orthopedisch Kliniek Orthopedium
Hoofdingang Orthopedium